Kookproject 2013

Voorstelling van het kookboek

We ontsluiten dit culinair erfgoed tijdens een receptie in het Provinciaal Zorgcentrum Lemberge.

Wie wil meegenieten van dit lekkers en een intergenerationeel kookboek wil bemachtigen, is welkom op zaterdag 4 mei. De voorstelling vindt plaats van 13u30 tot 15u30 in het Provinciaal Zorgcentrum Lemberge, Salisburylaan 100 in Merelbeke.

We willen voldoende proevertjes voorzien. Als je graag willen genieten van de gerechten uit het kookboek, gelieve je in te schrijven via: ergo.rob@provinciaalzorgcentrumlemberge.be.


Een tipje van de sluier (04/03/2013)

Ondertussen is er al heel wat werk verzet tijdens het kookproject. Op het einde van het project zullen alle heerlijke gerechten in een kookboek verschijnen.
Maar we lichten al een tipje van de sluier: enkele foto’s van het bezoek aan de winkel, de koks ‘aan het werk’ en een gerecht op oude wijze: de garnalencocktail. Ook de soep en het dessert zijn om je vingers van af te likken. Maar we verhullen natuurlijk nog niet alle onze ‘geheimen’!

Volgende week komt er een fotografe langs die de gerechten mooi in beeld zal brengen en oud servies mag natuurlijk niet ontbreken! Benieuwd hoe de moderne versies van deze gerechten er zullen uitzien? Dat is voor één van de volgende bijeenkomsten!

Joke Haegemans

kookproject_koken1 kookproject_garnalencocktail kookproject_winkel


Joka vloog er direct in! (02/02/2013)
Tijdens het kookproject zullen ouderen en jongeren samen een kookboek maken met oudere en moderne gerechten. Maar wat weten we nog over de oudere gerechten? Alvast een voorsmaakje van de quiz die de deelnemers voorgeschoteld kregen…

Joke Haegemans

kookproject_quiz3 kookproject_quiz2 kookproject_quiz1