Muziekproject 2009

WAAROM EEN MUZIEKPROJECT?

Muziek is iets wat universeel is. Tijdens onze Joka-kampen hebben we gemerkt dat heel wat ouderen muzikale talenten hebben. Teveel worden ouderen aangesproken op dingen die ze niet meer kunnen en te weinig op wat ze wel nog kunnen! We willen vooroordelen uit de wereld helpen en daar hebben we jouw hulp voor nodig! Door intensief samen te werken, leer je elkaars leefwereld ook beter kennen!


THE JENIORS GAVEN HET BESTE VAN ZICHZELF (30-04-2009)

Op vrijdag 24 april 2009 gaven The Jeniors hun allereerste concert. Ze speelden op het festival ‘Licht Gekanteld’ in Leuven. Het werd een optreden om ‘u’ tegen te zeggen! Onder leiding van muziekcoach Jonas van Esch van Mooss speelden ze een 10-tal verschillende liedjes. En het publiek kon het repetoire van The Jeniors duidelijk smaken! Een fotoverslag kan je vanaf volgende week op de website terugvinden!

Op woensdag 29 april 2009, tevens de dag van de intergenerationele solidariteit, vond het tweede optreden van The Jeniors plaats in WZC Edouard Remy in Leuven. Zowel de groepsleden als het publiek waren laaiend enthousiast! Het optreden van The Jeniors werd feestelijk afgesloten met het uitdelen van hun gouden plaat en een receptie! En het optreden was ook de media niet ontgaan. Neem een kijkje op de website van VTM of Radio 1 waar je alles nog kan herbekijken en herbeluisteren!


THE JENIORS IN PREMIERE (03-04-2009)

The Jeniors zijn een feit!!! Om hen nog beter voor te stellen aan het grote publiek leek het ons nuttig om wat kiekjes van onze Joka-sterren op onze website te plaatsen! De groep bestaat uit 10 mensen en de muziekcoach Jonas. Samen zullen ze er een lap op geven om jullie op twee verschillende data te entertainen met hun muziek van Dolly Parton tot Irene Lardy.

The Jeniors zullen live te zien zijn zowel op 24 als 29 april 2009.

Op beide optredens zal een video te zien zijn met de weg die The Jeniors hebben afgelegd van de eerste tot de laatste repetitie.

groepsfoto 1

Waar, wanneer, hoe, wat?
Op vrijdag 24 april 2009 om 20 uur is de muziekband live te bewonderen op Licht Gekanteld in Leuven. Dit vindt plaats in Bibliotheek Tweebronnen, Diestsestraat 49 te Leuven. Je kan surfen naar de website van Licht Gekanteld door op deze link te klikken. De toegangsprijs van Licht Gekanteld bedraagt 5 euro in vvk en 6 euro add.
Een tweede optreden vindt plaats op de Europese dag van de intergenerationele solidariteit, 29 april 2009 om 15 uur in het WZC Edouard Remy, Frederik Lintstraat 33 in Leuven.

Jullie zijn allemaal van harte welkom op één van deze twee optredens! Nodig vrienden, kennissen, broers, zussen, ouders mee uit en beleef samen een onvergetelijke namiddag of avond!


THE JENIORS ZIJN GEBOREN (10-03-2009)

Op de vorige repetitie van het muziekproject werd een gloednieuwe naam gevonden voor onze intergenerationele muziekband (want wat is een groep zonder naam)… “De Jeniors”, zo heet onze muziekband. Na eventjes nadenken kan je hier twee begrippen in terugvinden die precies weergeven waar de muziekband voor staat; juniors en seniors… Wij denken dus wel dat deze naam zeer toepasselijk is en bovendien nog goed in de oren klinkt!

Wat de optredens van de Jeniors betreft, kunnen we het volgende al meedelen: de Jeniors spelen op 24 april 2009 om 20 uur op het festivalletje ‘Licht gekanteld’ in bibliotheek de Tweebronnen in Leuven. Iedereen is welkom en we kunnen dit alvast ten zeerste aanraden! Zorg dus dat je erbij bent!

100_1199 100_1201 100_1215 100_1226


MUZIKAAL VERSLAG VAN DE EERSTE REPETITIES (19-02-2009)

Ons gloednieuwe muziekproject is op 11 februari 2009 van start gegaan. Vier ouderen van het WZC Edouard Remy in Leuven en twee ouderen van het dienstencentrum in Leuven dragen hun muzikaal steentje bij. Drie van hen spelen keyboard/piano en de andere zijn jolige zangeressen. Daarnaast zijn er ook vijf jongeren die er evenveel zin in hebben! Eén van hen speelt op djembé en andere percussie-instrumenten, iemand speelt basgitaar en de andere drie deelnemers zingen ook. Er is dus een goed evenwicht tussen het aantal muzikanten en zangeressen.

100_1195Tijdens de eerste repetitie werd vooral onderling kennis gemaakt en werd besproken aan welke muziek de groep de komende weken zal werken. Zowel Engelstalige als Nederlandstalige nummers kwamen naar voor, van ‘Jolene’ van Dolly Parton tot ‘Dit is de allereerste keer’ van Irene Lardy. De komende weken zullen er nog heel wat nieuwe nummers bijkomen en zal er getracht worden om van elk nummer een eigen ding te maken. De professionele muziekcoach Jonas Van Esch zal het project met veel enthousiasme in goede banen leiden.

Onze gloednieuwe jam-band zal te bewonderen zijn op 29 april ’09, de Europese dag van de intergenerationele solidariteit. Hoe meer publiek er komt, hoe beter! Dus trommel heel Leuven en omstreken op om te komen luisteren en kijken. Er zal ook een videomontage getoond worden van het proces en de weg die de groep samen aflegde.

Wij kijken er alvast naar uit, samen met Jonas, Jef, Nora, Walter, Antoinette, Jeanne, Marieke, Elien, Sofie, Tineke, Tanja en Timmy! Jullie toch ook?