overzicht per sector | overzicht per datum | inschrijven

Asster in Sint-Truiden (18+)

Het psychiatrisch ziekenhuis “Asster” telt 581, bedden en is ontstaan uit een fusie van het PZ Sancta Maria en het PC Ziekeren.  Het psychiatrisch verzorgingstehuis “De Passer” telt 120 bedden. Per jaar worden er 2000 opnames gerealiseerd.
Het zorgaanbod richt zich tot alle leeftijdsgroepen en wordt aangeboden in diverse gespecialiseerde zorgclusters verspreid over twee campussen: Campus Stad en Campus Melveren. Campus stad en PVT bevinden zich op wandelafstand van het station.

Adres
Halmaalweg 2, 3800 Sint-Truiden

Website
www.asster.be

Doelgroep
PVT richt zich naar mensen met een chronisch psychiatrische problematiek en naar volwassenen met een mentale handicap. Bewoners leven in een woonomgeving waarin zij zoveel mogelijk voor zichzelf kunnen zorgen, zinvol kunnen bezig zijn en met anderen contacten kunnen onderhouden. Het wonen kenmerkt zich door huiselijke gezelligheid, kleinschaligheid, maximale autonomie, zinvolle dagbezigheid en familiale contacten. PVT is opgedeeld in 3 afdelingen telkens met kleine leefgroepen.

Accommodatie
De vrijwilligers verblijven op de campus, in een leegstaande afdeling, nabij de afdelingen waar ze hun activiteiten hebben. Sanitaire voorzieningen en een kleine keuken zijn voorhanden. Bedden en beddengoed zijn voorzien. Ontbijt en avondmaal kan men gebruiken in het eigen keukentje, middagmaal is voorzien in het personeelsrestaurant.

Hoe ziet het kampprogramma eruit?
De kampers kunnen zelf creatief denken en bepalen welke activiteiten ze willen organiseren. De voorstellen worden op voorhand afgetoetst op haalbaarheid bij de  verantwoordelijken van de afdeling en de interne begeleiding van de vrijwilligers. Per afdeling wordt iemand aangeduid als aanspreekpunt en ondersteuning ter plaatse. Om een vlotte organisatie te garanderen worden de nodige materialen op voorhand aan de interne verantwoordelijke doorgespeeld. ’s Avonds kunnen de jongeren ook tijd samen doorbrengen. De stad is op wandelafstand en fietsen zijn ter beschikking.

kampers

Deze kampers werkten een hele week rond muziek met de bewoners en organiseerden een echt festival!

Voornaam*

Naam*

Straat en nummer*

Postcode*

Plaats*

Geboortedatum*

Geslacht
ManVrouw

Uw email*

Telefoon

Gsm

Studies of beroep

Ik leerde Joka kennen via

Sociale stage?
JaNeen

Zo ja, vanuit welke school?

Ik ga graag mee op Jokakamp omdat

Ik ga voor de eerste keer mee op kamp
JaNeen

Ik ben nieuw, dus kom naar de vorming op

Naam en gsm-nummer van contactpersoon in geval van nood tijdens het kamp?*

Naam en telefoonnummer van jouw huisarts?*

Medische opmerkingen (Ben je aan iets allergisch? Neem je medicatie? Val je snel flauw? Last van slaapwandelen?... Deze info is belangrijk!)

Ik ben vegetarisch
JaNeen

Andere opmerkingen

(lees ze hier)

captcha

overzicht per sector | overzicht per datum | inschrijven