overzicht per sector | overzicht per datum | inschrijven

Fedasil OOC Steenokkerzeel (vanaf 18 jaar)


Het gebouw is niet zo groot. Er is één grote ruimte, buiten is er wel meer ruimte. Er is bvb. een volleybalveld en een groot grasveld ligt heel dichtbij. 
In de tuin hebben we ook drie fitnesstoestellen.

Het kampgegeven op zich is voor onze jongeren een hele ervaring bvb. kampdans. Vooral de extra aandacht ’s avonds is welkom.

Adres
Keizerinlaan 2, 1820 Steenokkerzeel

Website
http://fedasil.be/nl/center/778/description

img_0420Doelgroep
Jongeren verblijven hier maximum één maand. Tijdens die maand bieden we lessen en activiteiten aan. Op deze manier observeren we hen. Op basis van deze observaties worden ze naar een ander centrum georiënteerd. Het zijn jongens en meisjes die van over de hele wereld komen, uit verschillende culturen. Vaak hebben we geen taal gemeenschappelijk, dus een beetje kennis van Frans of Engels is mooi meegenomen. Het is vooral belangrijk niet terug te deinzen om met handen en voeten alles uit te leggen.
De activiteit in de namiddag is verplicht voor de jongeren. De activiteit s ’avonds is vrijblijvend. Je moet de jongeren dus motiveren om hieraan deel te nemen. Enthousiasme, initiatief en flexibiliteit zijn sleutelbegrippen voor dit fijne kamp!

Accommodatie
De vrijwilligers slapen op een kamer. Er is één stapelbed met twee matrassen. Ze brengen best een slaapzak mee.

Hoe ziet het kampprogramma eruit?
In de voormiddag is er verplicht les. Je organiseert dus activiteiten in de namiddag en avond. In de voormiddag is er dan tijd om de activiteiten verder voor te bereiden. Het is leuk dat er andere activiteiten worden georganiseerd dan de activiteiten die we dagdagelijks doen. bv. bosspel,… De contactdag van dit kamp is belangrijk zodat je al kennis kan maken met de werking en een kampprogramma kan uitwerken. Deze datum wordt in overleg vastgelegd.

Praktisch

Je zult documenten krijgen om een maand vòòr het kamp 2 keer naar een VRGT (gezondheidscentrum) te gaan. Dit is een centrum waar je een tuberculosetest moet afleggen. Dit is een standaardprocedure. Na het kamp moet je dan één keer teruggaan. Deze kosten worden vergoed door het opvangcentrum. Voor vragen of opmerkingen: mail naar info@jokaweb.be

overzicht per sector | overzicht per datum | inschrijven