overzicht per sector | overzicht per datum | inschrijven

Opvangcentrum asielzoekers in Sint-Niklaas (18+)

Het Rode Kruis Opvangcentrum is gehuisvest in een oud gebouw met veel verschillende ruimtes. De kampbegeleiders zullen in een aparte ruimte slapen waar matrassen worden voorzien. Ook is er een grote binnenplaats met voetbal, basketbal en volleybalterrein, een speelpark voor kinderen, een cinema zaaltje en een grote ruime kapel waar muziek- , dans- of sportactiviteiten kunnen doorgaan.

Adres
Kasteelstraat 8, 9100 Sint-Niklaas

Website
www.rodekruis.be

Doelgroep
Momenteel wonen er 215 mensen in het gebouw. De bewoners zijn afkomstig uit meer dan 30 verschillende landen. Jong en oud, alleenstaanden en families, mensen uit verschillende culturen en sociale achtergronden: allemaal willen ze in België blijven. Asielzoekers komen in deze periode vooral uit Irak, Syrië, Somalië en Afghanistan. In het centrum wonen ook 24 niet-begeleide minderjarige jongeren die helemaal alleen naar België zijn gekomen.

Hoe ziet het kampprogramma eruit?
De kampbegeleiders zijn vrij om op eigen houtje, mits enige ondersteuning van de begeleiding van het opvangcentrum, een kampprogramma ineen te steken. Ze kunnen in het centrum werken met verschillende doelgroepen (vrouwen, kinderen, tieners.. ) of een activiteit uitwerken voor iedereen. Het centrum beschikt over enig spel- en activiteiten materiaal. Geliefde activiteiten zijn voetbal voor de mannen, dans voor de vrouwen en gelijk wel tof spelletje voor de kinderen! De tijd nemen om eens te luisteren naar de soms pijnlijk verhalen van bewoners kan ook al veel doen. In het weekend is het iets rustiger in het centrum dan gedurende de week. Maar de kinderen en tieners die in het centrum blijven en niet naar school zullen extra blij zijn met jullie activiteiten!

rode kruis sint niklaas

overzicht per sector | overzicht per datum | inschrijven