overzicht per sector | overzicht per datum | inschrijven

PVT Hooghuis in Sint-Niklaas (18+)

Het Hooghuis is een PVT waar 36 cliënten verblijven, verspreid over 3 aaneensluitende huizen in de Nieuwstraat in Sint-Niklaas (nr. 183-185-187). Er is een dagbestedingslokaaltje, waar allerhande materiaal voorhanden is dat vrij door de vrijwilligers mag worden gebruikt. We hebben een gezellig tuintje, waar bij mooi weer vaak de meeste activiteiten plaatsvinden. Indien nodig, kunnen we beschikken over een iets groter lokaal vlakbij.

Adres
Nieuwstraat 183, 9100 Sint-Niklaas

Website
www.hieronymus.be

Doelgroep
De doelgroep bestaat uit iets oudere cliënten (meestal 50-ers en 60-ers), voornamelijk mannen. Enkelen hebben een mentale beperking. De meeste mensen hebben een langdurige psychische kwetsbaarheid, met zeer uiteenlopende diagnoses (depressie, psychose, alcoholdementie, …). Zij houden van wat rustige persoonlijke aandacht, maar als de sfeer er in zit, zijn zij ook zeker te vinden voor een feestje met wat zang en dans.

Accommodatie
De vrijwilligers brengen de nacht door in een ongebruikt gedeelte van het psychiatrisch ziekenhuis. Er is voldoende sanitair aanwezig, en een aparte eet- en leefruimte voor ’s avonds. De vrijwilligers hebben hier wel een matras, maar ander beddengoed (slaapzak, kussen, …) moeten zij zelf meebrengen.

Hoe ziet het kampprogramma eruit?
Elke donderdagochtend is er markt in Sint-Niklaas. Daar gaan onze cliënten graag naartoe, dus ook tijdens het Jokakamp.
Er is eventueel de mogelijkheid om tijdens het kamp één keer ’s avonds met enkele bewoners deel te nemen aan een dansactiviteit die door de stad Sint-Niklaas wordt georganiseerd.
De vrijwilligers stellen zelf het activiteitenprogramma op voor de hele week, maar kunnen tijdens het kamp rekenen op minstens 1 dagbestedingsbegeleidster. Zij is continu aanwezig om zowel de jongeren als de cliënten te begeleiden, zodat zij er nooit alleen voor staan.

Jokakamp in het Hooghuis in Sint-Niklaas

“Tijdens de vorige kampen was de muziekactiviteit elke keer een voltreffer. Er werd eerst aarzelend, maar daarna vol overtuiging gezongen, gedanst en vooral veel gelachen.”

Voornaam*

Naam*

Straat en nummer*

Postcode*

Plaats*

Geboortedatum*

Geslacht
ManVrouw

Uw email*

Telefoon

Gsm

Studies of beroep

Ik leerde Joka kennen via

Sociale stage?
JaNeen

Zo ja, vanuit welke school?

Ik ga graag mee op Jokakamp omdat

Ik ga voor de eerste keer mee op kamp
JaNeen

Ik ben nieuw, dus kom naar de vorming op

Naam en gsm-nummer van contactpersoon in geval van nood tijdens het kamp?*

Naam en telefoonnummer van jouw huisarts?*

Medische opmerkingen (Ben je aan iets allergisch? Neem je medicatie? Val je snel flauw? Last van slaapwandelen?... Deze info is belangrijk!)

Ik ben vegetarisch
JaNeen

Andere opmerkingen

(lees ze hier)

captcha

overzicht per sector | overzicht per datum | inschrijven