overzicht per sector | overzicht per datum | inschrijven

PZ Sint-Franciscus in Zottegem (vanaf 18 jaar)

Sint-Franciscus is een algemeen psychiatrisch ziekenhuis en richt zich op patiënten met algemeen psychiatrische en psychosociale problemen. We beschikken over 163 erkende ziekenhuisbedden. We hebben verschillende behandelafdelingen in ons ziekenhuis waaronder acute zorg, angst – en stemmingsproblematiek, verslavingszorg, psychosezorg,… Hiermede proberen we de patiënt de meest optimale kwalitatieve zorg aan te bieden.

Adres
Penitentenlaan 7-9, 9620 Zottegem

Website
www.sint-franciscus.be

foto_affiche3

Doelgroep
De vrijwilligers zullen werken met twee doelgroepen. Enerzijds met een groep patiënten die reeds lange tijd in ons ziekenhuis verblijven (= de chronsiche groep). Deze mensen hebben weinig tot geen familie meer, krijgen nauwelijks bezoek. Hen kan je plezier doen met een babbeltje, een rustige kook -of knutselactiviteit. Anderzijds bieden de vrijwilligers ook activiteiten aan aan een jonger publiek, aan mensen die nog zeer pril in hun ziekteproces zitten (= de acute groep). Zij staan open voor activiteiten waar wat meer pit in zit.

Accommodatie
De vrijwilligers slapen in een lokaal op de afdeling waar de vrijwilligersverantwoordelijke werkt en dicht in de buurt van een verpleegpost. Privacy wordt zeker gegarandeerd maar in geval van problemen is nabijheid verzekerd. Het lokaal bevindt zich eveneens in de buurt van een sanitair blok met toiletten en douches en van een keukentje waar het ontbijt en avondmaal kan genuttigd worden. Het middagmaal wordt genuttigd in het personeelsrestaurant. We voorzien een matras voor elke kamper maar ander beddengoed dient zelf meegebracht te worden.

Hoe ziet het kampprogramma eruit?
In de voormiddag is er vrije tijd om activiteiten voor te bereiden. ’s Namiddags worden er activiteiten aangeboden aan de chronische groep. ’s Avonds worden de activiteiten aangeboden aan het meer acute publiek. Er is nadien zeker nog tijd vrij om door te brengen onder elkaar.

“Wij organiseerden reeds 5 kampen. Activiteiten die in de smaak vallen zijn karaoke, quiz en kookactiviteiten.”

overzicht per sector | overzicht per datum | inschrijven