overzicht per sector | overzicht per datum | inschrijven

WZC Kouterhof in Destelbergen

WZC Kouterhof ligt vlakbij het dorpscentrum en is te bereiken met het openbaar vervoer. Kouterhof legt de klemtoon op de opvang van zwaar fysiek zorgbehoevenden en personen met een dementie. Er is een beveiligde afdeling ‘de Lotus’ voorzien met een capaciteit voor 25 bewoners. Daarnaast zijn er 2 afdelingen, de Libelle en de Lelie, goed voor nog eens 76 bewoners.

jokakamp in wzc kouterhof

Adres
Kouterlaan 21, 9070 Destelbergen

Website
www.ocmw-destelbergen.be

Doelgroep
Op de libelle en de lelie verblijven bewoners met nog sterke cognitieve vermogens naast zwaar zorgbehoevenden en personen met beginnende dementie. De vrijwilliggers zullen het meest in contact komen met deze 2 afdelingen. Onder begeleiding en met ondersteuning van de ergotherapeuten of animatoren zal ook de lotusafdeling aan bod komen. De jongeren kunnen trouwens altijd beroep doen op het ergo- animatieteam ter ondersteuning van hun activiteiten of individuele contacten.

Accommodatie
De jongeren slapen in de stille ruimte (= afgesloten deel van de polyvalente zaal) in het WZC. Wij kunnen voorzien in een matras en lakens en dekens.

Hoe ziet het kampprogramma eruit?
Onze ochtendactiviteiten kennen een vaste structuur en die willen we graag behouden. Ondertussen kunnen de jongeren individuele contacten afleggen bij de niet- deelnemende bewoners. Of, indien zij dit verkiezen, kunnen ze ook deelnemen aan de activiteit. In overleg met ons team krijgen zij zeker ruimte om het namiddagprogramma in te vullen naar wens en afgestemd op de noden en wensen van de bewoners. Ook het weer kan een rol bij spelen bij de keuze van activiteiten.

jokakamp in wzc kouterhof “Tijdens een vorig kamp organiseerden de vrijwilligers op de eerste dag een heel fijne activiteit ter kennismaking met de ouderen: een verwenactiviteit in de tuin. Er werden voetbadjes gegeven, met water gespeeld, ijsjes gegeten en voetmassages gegeven.”

 

 

Voornaam*

Naam*

Straat en nummer*

Postcode*

Plaats*

Geboortedatum*

Geslacht
ManVrouw

Uw email*

Telefoon

Gsm

Studies of beroep

Ik leerde Joka kennen via

Sociale stage?
JaNeen

Zo ja, vanuit welke school?

Ik ga graag mee op Jokakamp omdat

Ik ga voor de eerste keer mee op kamp
JaNeen

Ik ben nieuw, dus kom naar de vorming op

Naam en gsm-nummer van contactpersoon in geval van nood tijdens het kamp?*

Naam en telefoonnummer van jouw huisarts?*

Medische opmerkingen (Ben je aan iets allergisch? Neem je medicatie? Val je snel flauw? Last van slaapwandelen?... Deze info is belangrijk!)

Ik ben vegetarisch
JaNeen

Andere opmerkingen

(lees ze hier)

captcha

overzicht per sector | overzicht per datum | inschrijven