Kamp aanvragen

BELANGRIJK OM WETEN

Wat is een Jokakamp?
Een groep jongeren verblijft een week in jouw voorziening en bezorgt de bewoners een weekje vakantie. De jongeren geven de bewoners individuele aandacht en organiseren animatieactiviteiten voor hen. De jongeren zijn vrijwilligers die zich onbaatzuchtig en niet-professioneel engageren voor de bewoners van jouw voorziening. Zij doen dus geen verpleegkundige of andere personeelsvervangende taken.

Wat kost een Jokakamp?
Als voorziening betaal je een forfaitaire vergoeding van € 125. Deze vergoeding dekt de verzekering van de vrijwilligers en een deel van de organisatiekosten. De afrekening gebeurt na de kampen.

Wie kan een Jokakamp aanvragen?
Elke voorziening kan een aanvraag voor een kamp indienen bij Joka, Liefdadigheidstraat 39, 1210 Brussel, 02/248.10.42 of met het aanvraagformulier hieronder. (deadline: 1 oktober voor het daaropvolgende jaar)

Organiseert jouw voorziening voor de eerste keer een Jokakamp?
Je krijgt vooraf een bezoek van een medewerker van Joka die samen met jou het draaiboek van een kamp zal doornemen. De doelstelling, de verwachtingen en praktische regelingen worden besproken.

Wanneer vindt het Jokakamp plaats en hoeveel jongeren zullen er deelnemen?
De voorziening stelt de kampperiode voor en bepaalt het gewenste maximum aantal deelnemers. Let wel: er zijn veel voorzieningen die graag een kamp willen. We kunnen jammer genoeg niet garanderen of het kamp dat je aanvroeg, ook effectief zal kunnen plaatsvinden. Vanaf drie deelnemers laten we het toe dat een kamp effectief plaatsvindt.

WAT VERWACHTEN WIJ VAN DE VOORZIENING?

  • Interne contactpersoon: De voorziening duidt een interne contactpersoon aan. Deze begeleidt het kamp vanuit de voorziening, stimuleert de medewerking van het personeel en is de contactpersoon tussen de groep jongeren, de kampverantwoordelijke en de voorziening (directie en personeel). Deze contactpersoon is tijdens het kamp in de voorziening aanwezig en begeleidt de groep jongeren, samen met de kampverantwoordelijke.
  • Kost en inwoon: De voorziening zorgt voor kost en inwoon van de Jokavrijwilligers tijdens het kamp. De voorziening staat ook in voor de kosten die de kampers maken in functie van het kamp.
  • Kampers: De voorziening helpt Joka deelnemers te zoeken voor het kamp.
  • Contactdag: Voor het kamp is er een contactdag in de voorziening samen met de contactpersoon van de voorziening, de deelnemers, de kampverantwoordelijke en iemand van Joka. Tijdens deze bijeenkomst maken de deelnemers kennis met de voorziening, wordt het programma vastgelegd en worden praktische afspraken gemaakt.

WAT KAN JE VAN ONS VERWACHTEN?

  • Verzekering: Joka verzekert de vrijwilligers tegen Burgerlijke Aansprakelijkheid en Lichamelijke Ongevallen bij activiteiten van het kamp. Lichamelijke schade van de vrijwilligers op de weg van en naar de kampbijeenkomsten en op de kampplaats is ook verzekerd.
  • Promotiemateriaal: Joka zorgt voor promotiemateriaal en voert een promotiecampagne om deelnemers te vinden.
  • Administratie: De inschrijvingen verlopen via de provinciale contactpersonen.
  • Begeleiding: Eén van de leden van de provinciale ploeg zal een bezoek brengen tijdens het kamp.
  • Handleiding: Joka heeft een handleiding voor het verloop van het kamp. De verantwoordelijke van de voorziening kan ook inloggen op deze website voor meer documenten (achtergrondinformatie, kampactiviteiten, voorstellingsteksten…).

KAMPAANVRAAG

Stuur bij interesse een mailtje naar info@jokaweb.be.