Met Joka op kamp?

OP KAMP MET JOKA

Tijdens de paasvakantie en de zomermaanden zijn er kampen voor jongeren vanaf 16 jaar in voorzieningen voor ouderen en mensen met een beperking. Om op kamp te gaan bij patiënten met psychische problemen moet je minstens 18 jaar zijn.

Als kamper verblijf je enkele dagen in de voorziening en doe je er vrijwilligerswerk; je geeft de bewoners extra aandacht, organiseert animatieactiviteiten en uitstappen, maakt een wandeling, gaat op bezoek bij de bewoners,… Zo bezorgen jullie de bewoners – en jezelf – een andere en, vooral, onvergetelijke vakantie. Je deelname is gratis.

Op kamp doorbreken jullie het dagelijkse patroon van het leven van de bewoners in een zorgvoorziening. Samen zorgen jullie voor een echte vakantiesfeer in de voorziening. Je maakt er natuurlijk ook een gezellige boel van met de andere jongeren. ’s Avonds steken jullie de koppen bij elkaar om de activiteiten voor te bereiden. En nadien kan je in groep gezellig wat keuvelen, eropuit trekken, heel actief zijn of gewoon even de batterijen opladen.