Met Joka op kamp?

OP KAMP MET JOKA

Tijdens de paasvakantie en de zomermaanden zijn er kampen voor jongeren vanaf 16 jaar in voorzieningen voor ouderen en mensen met een beperking. Om op kamp te gaan bij patiënten met psychische problemen moet je minstens 18 jaar zijn.

De jongeren verblijven een week in de voorziening en doen er vrijwilligerswerk; geven de bewoners extra aandacht, organiseren animatieactiviteiten en uitstappen, maken een wandeling, gaan op bezoek bij de bewoners,… Zo bezorgen ze de bewoners – en zichzelf – een weekje andere en, vooral, onvergetelijke vakantie.

Op kamp doorbreken de jongeren het dagelijkse patroon van het leven van de bewoners in een zorgvoorziening. Zo zorgen ze voor een echte vakantiesfeer in de voorziening. De bewoners leven helemaal op omdat ze voor een week meer aandacht krijgen.

De jongeren ‘kamperen’ een hele week in de voorziening waar ze vrijwilligerswerk doen of er vlakbij. En daarenboven is jouw deelname gratis en ben je verzekerd.

mini-jokakamp 2013Je maakt er natuurlijk ook een gezellige boel van met de andere jongeren. ’s Avonds steken jullie de koppen bij elkaar om de activiteiten voor te bereiden. En nadien kan je in groep gezellig wat keuvelen, eropuit trekken, heel actief zijn of gewoon even de batterijen opladen.

MINI-JOKAKAMP

Een hele week op kamp? Lijkt dit je wel erg lang? Proef dan van het mini-jokakamp. Dit concept hebben we speciaal bedacht voor vrijwilligers die zich geen hele week kunnen vrijmaken tijdens de schoolvakantie of voor wie nieuw is en Joka wil uitproberen.