Kampverantwoordelijken

Een van de kampers, die al eens eerder mee op kamp ging met Joka en het reilen en zeilen van een kamp goed kent, neemt de taak van kampverantwoordelijke op zich. Hij of zij is de contactpersoon tussen de jongeren en de voorziening, treedt op als aanspreekpunt en wordt verantwoordelijk gesteld voor enkele kleine administratieve taken zoals navragen wie van de kampers een Joka T-shirt of pull wenst en het invullen van de aanwezigheidslijst en het kampschema. Verder staat de kampverantwoordelijke altijd klaar bij eventuele problemen of vragen.

VOOR NIEUWE KAMPVERANTWOORDELIJKEN

Als nieuwe kampverantwoordelijke krijg je een handleiding voor verantwoordelijken. De peter of meter van je kamp zal deze samen met jou overlopen. Je kan steeds bij hem of haar terecht voor al je vragen.

VOOR ALLE KAMPVERANTWOORDELIJKEN

Joka organiseert een vorming voor kampverantwoordelijken om hun leadership skills bij te schaven. Dit vormingsmoment vindt plaats op hetzelfde moment als de vorming voor nieuwe kampers in juni. Na de vorming komen beide groepen samen om kennis te maken.

Heb je zin om ideeën uit te wisselen met andere kampverantwoordelijken? Zit je nog met vragen over de organisatie van een Jokakamp? Hoe neem je best de leiding en ga je om met conflicten? Dan ben je zeker welkom! Houd de datum dan zeker vrij en stuur een mail naar joke.haegemans@jokaweb.be.