Kamp in de kijker: WZC Sint-Franciscus in Tongeren

Het kamp in WZC Sint-Franciscus gaat er helemaal anders aan toe dan andere Jokakampen in woonzorgcentra. De vrijwilligers zullen voornamelijk actief zijn in Het Anker, het woonhuis voor dementerenden.

Uniek project in kleinschalige woonvormen met jongdementerenden

Het Jokakamp vindt plaats in 3 aaneengesloten woonhuizen. In ieder huis woont een groep van 7 ouderen samen met een begeleider. In een van de huisjes wonen jongdementerende ouderen van 50-65 jaar, in de twee andere huisjes zijn de ouderen 65-85 jaar. Er wordt telkens samen met de bewoners gekookt en ook jij als vrijwilliger kan hierbij helpen. Verder gaat alles eraan toe zoals bij jouw thuis: de kanarie wordt verzorgd, er worden bloemetjes en andere decoratie in huis geplaatst en samen kijken we naar onze favoriete soap op televisie.

Jokakamp in WZC Sint-Franciscus in Tongeren Jokakamp in WZC Sint-Franciscus in Tongeren Jokakamp in WZC Sint-Franciscus in Tongeren

 

 

 

 

 

Ga jij mee op kamp in WZC Sint-Franciscus?

In de voormiddag help je in een woonhuis bij het bereiden van het middagmaal of geef je andere individuele aandacht aan de bewoners. Er is een modern ingerichte relaxatieruimte met sterrenhemel waar je de ouderen een massage of een voetbadje kan geven. Jammer genoeg kan de begeleiding hier weinig gebruik van maken, maar vrijwilligers kunnen deze activiteit zeker en vast ook uitvoeren.

In de namiddag gaan de mensen graag eens naar buiten voor een wandeling. Ook andere activiteiten zijn mogelijk. Zo kan je een groepsactiviteit organiseren voor alle bewoners van de drie huisjes samen of kan je hen meenemen naar de cafetaria van het woonzorgcentrum om met de andere bewoners bingo te spelen.

>> Schrijf je in voor het Jokakamp in WZC Sint-Franciscus

DSCN1648DSCN1649